Dutch Grindcore Forum

Grind 't niet, dan crust 't wel!
It is currently Mon Jan 25, 2021 2:34 am

All times are UTC+02:00
Post new topic  Reply to topic  [ 18 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
PostPosted: Tue Feb 01, 2011 12:04 am 
Offline
User avatar

Joined: Sat Jan 08, 2011 3:37 pm
Posts: 100
Location: Groningen
Omdat het onderstaande artikel met koeiemagen te maken heeft, leek het me nog goregrind-correct ook! Maar lees zelf:

‘Koemaag maakt massaproductie biobrandstof mogelijk’

Uitgegeven: 31 januari 2011 09:41
Laatst gewijzigd: 31 januari 2011 10:34


AMSTERDAM - Wetenschappers hebben in de pens van koeien microben ontdekt die plantaardig materiaal omzetten naar suikers. Door deze ontdekking zou de massaproductie van biobrandstof niet langer milieuonvriendelijk zijn.

De microben in de eerste maag van de koe, de pens, zijn in staat de stoffen cellulose en hemicellulose in gras om te zetten naar suikermoleculen. Dit proces is cruciaal in de aanmaak van biobrandstoffen. Cellulose en hemicellulose staan bekend als moeilijk te verwerken stoffen.

Massaproductie

Twee instituten aan het Amerikaanse ministerie van Energie ontdekten de microben. Het Joint Genome Institute (JGI) en het Energy Bioscience Institute (EBI) zijn nu bezig het proces in de pens van de koe na te bootsen, om zo biobrandstoffen te creëren.

Er is in het verleden veel kritiek geweest op de massaproductie van biobrandstoffen. Onder andere het toevoegen van algen of maïs in de ontwikkeling zou niet milieuvriendelijk zijn. Door middel van de ontdekte microben zou plantaardig afval zoals gras beter te verwerken zijn, waardoor er een nieuwe impuls zou ontstaan in de massaproductie van biobrandstoffen.

© NUzakelijk.nl/Lorenz van Gool


Top
   
PostPosted: Tue Feb 08, 2011 7:31 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Jul 28, 2006 4:25 pm
Posts: 713
Location: volkel
ik heb ze toch het liefst gebakken op m'n bord

_________________
sick mine cock, and taste the fuck


Top
   
PostPosted: Tue Feb 08, 2011 9:36 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri May 06, 2005 7:29 pm
Posts: 3349
Location: Mars
Kan niet wachten tot we beginnen met het rijden op kadavers van mensen. Van mensen kun je prima brandstof maken, ze zijn makkelijk te fokken er er is toch een overdaad aan mensen op aarde. Opgeruimd staat netjes en het is nog milieu vriendelijk ook! 8)

_________________
https://www.discogs.com/seller/Noiseape/profile


Top
   
PostPosted: Wed Feb 09, 2011 12:38 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Feb 02, 2008 1:55 pm
Posts: 629
Location: twyzel
Oud nieuws dit. Het is al jaren bekend dat elke boer, tuinders, afvalverwerking met een biogas installatie heel Nederland kan voorzien van gas en ook nog voor het vervoer.

Die microben zitten ook in allerlei planten zoals de suikerbiet.

Laten die instituten aan het Amerikaanse ministerie van Energie zich eens verdiepen in nieuwe technieken zoals Gratis Stroom opwekken met een soort vlieger (dit heeft Wubbo Ockels ondekt maar de Nederlandse overheid wil hier niet aan mee werken of pas over 15 jaar).

Mensen worden dom gehouden met dit soort oplossingen, terwijl er echte alternatieven liggen maar zolang de olievooraad nog niet op is zullen deze en nieuwe technieken niet gebruikt worden.

_________________
R.I.P. Fast & Furious Records 2004-2013


Top
   
PostPosted: Wed Feb 09, 2011 12:50 pm 
Offline

Joined: Sat Sep 16, 2006 7:58 pm
Posts: 1506
Let's fuck up the world and get fucked up.


Top
   
PostPosted: Wed Feb 09, 2011 9:36 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Jan 08, 2011 3:37 pm
Posts: 100
Location: Groningen
@ powerviolence: dat doet me er aan denken dat het geavanceerde en bijzonder milieuvriendelijke schip dat Wubbo Ockels had laten bouwen recent hier in Groningen is gesaboteerd. In combinatie met jouw opmerking ga je dan inderdaad denken dat bepaalde positieve ontwikkelingen doelbewust worden getraineerd.


Top
   
PostPosted: Fri Feb 11, 2011 4:50 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Apr 29, 2007 12:13 pm
Posts: 853
Dat is ook zeker het geval. Er zijn al jaren tientallen duurzame technieken bekend die gas en olie kunnen vervangen maar aangezien veel welvaart gebaseerd is op deze industrieën worden ze in stand gehouden. Profit, profit, profit.

_________________
www.myspace.com/svartvitwall
looking for gigs/labels/trades!


Top
   
PostPosted: Fri Feb 11, 2011 6:16 pm 
Offline

Joined: Thu Oct 19, 2006 1:31 am
Posts: 720
Godver laat dat aardgas maar gerust, eventjes mijn broodwinning gaan neerhalen ofwat :lol:


Top
   
PostPosted: Sat Feb 12, 2011 1:53 pm 
Offline

Joined: Tue May 15, 2007 11:41 am
Posts: 554
Location: Veldhoven
het is nu wel nog zo dat de biobrandstoffen en alternatieven nog niet op grote schaal geproduceerd kunnen worden èn voordat dat kan is het duurder en kost de winning meer energie dan dat het compenseert (ik ben wel voor groene energie).
Mijn stiefzus is namelijk bezig met de ontwikkeling van duurzame energie op natuurkundig gebied en ze vind het zelf altijd rot dat de technieken er zijn maar dat het nog te "vuil" is om als een alternatief te bieden vanwege de bepertke schaal waarop het tot nu toe nog kan.
Het grootste probleem op dit moment is namelijk het opslaan van energie, dat kan eigenlijk maar moeilijk en niet erg schoon, een perfecte oplossing was natuurlijk geweest het opslaan van alle energie uit een bliksemschicht waarop New York na een goede bliksem bui een week kan draaien. Maar het kan nergens kwijt, het voordeel aan de olie en aardgas als energie leveransciers is dat de energie pas vrijkomt op het moment dat het gebruik in werking wordt gezet, net als met kernenergie, als er minder verbruikt wordt gaat de reactor wat langzamer.

De energie van veel groene brandstoffen kunnen op dit moment alleen in een fabriek vrijgemaakt worden en dan is het eigenlijk alweer weg zullen we maar zeggen voordat het de consument bereikt.

Maar er wordt aan gewerkt gelukkig

_________________
www.myspace.com/rompestromperband

www.myspace.com/pxuxsx


Top
   
PostPosted: Sat Feb 12, 2011 11:13 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Feb 02, 2008 1:55 pm
Posts: 629
Location: twyzel
" een perfecte oplossing was natuurlijk geweest het opslaan van alle energie uit een bliksemschicht waarop New York na een goede bliksem bui een week kan draaien."

Raad ik je aan om dit even te checken op youtube

Conspiracy theory with Jesse Ventura - HAARP part 1

http://www.youtube.com/watch?v=uZOt29NR0FY" onclick="window.open(this.href);return false;

_________________
R.I.P. Fast & Furious Records 2004-2013


Top
   
PostPosted: Mon May 30, 2011 2:56 pm 
Offline

Joined: Mon May 30, 2011 2:54 pm
Posts: 1
Wistjedat:

http://www.duurzamebiobrandstof.nl/nieu ... -1000-euro" onclick="window.open(this.href);return false;


Top
   
PostPosted: Thu Jan 12, 2012 9:57 pm 
Offline

Joined: Thu Jan 12, 2012 9:55 pm
Posts: 2
Wij zijn voor de productie van voedsel, in plaats van de productie van biobrandstof. De productie van biodiesel en bio-ethanol kost veel mais, soja, graan en ander voedsel. Deze productie zorgt niet alleen voor verspilling van voedsel, de prijzen voor voedsel worden hierdoor ook hoger. Er is bovendien niet genoeg landbouw grond om benzine te vervangen door biobrandstof. Nu kunnen de voorstanders van biobrandstof als tegenargument hebben dat de 2e generatie biobrandstof geen gebruik maakt van voedsel, maar van niet eetbare planten. Helaas wordt hiervoor heel erg veel kostbaar water gebruikt. Er wordt ook kunstmest gebruikt om biobrandstof te produceren. Dit heeft als gevolg dat kunstmest zorgt voor uitstoot van N2O. N2O is veel schadelijker dan CO2. De grote uitstoot van CO2 komt doordat men steeds vaker overbodig de auto neemt. Als men dichter bij zijn werkplaats gaat wonen, kan men de fiets nemen of kleinere afstanden met de auto afleggen. Als de prijzen van vliegreizen omhoog gaan, zullen mensen ook minder vaak het vliegtuig nemen. De behoefte van voedsel is iets noodzakelijks.

Robin Hetterscheid, Lola Jansen


Top
   
PostPosted: Thu Jan 12, 2012 10:20 pm 
Offline

Joined: Sat Sep 16, 2006 7:58 pm
Posts: 1506
ja

_________________
*oonka oonka oonka*


Top
   
PostPosted: Fri Jan 13, 2012 10:44 am 
Offline

Joined: Fri Jan 13, 2012 10:40 am
Posts: 1
Wij vinden dat de productie van biobrandstoffen en dus het gebruik verminderd moet worden, omdat de productie landbouwgrond opeist, als gevolg daarvan is er minder grond voor voedselproductie beschikbaar en worden er regenwouden en andere natuurgebieden verwoest.

Biobrandstoffen kunnen ook geproduceerd worden uit oneetbare delen van voedselgewassen, we vinden dat deze manier meer moet worden toegepast. Als je deze manier toepast, kan je de voedselproductie en productie van biobrandstoffen combineren en gaat er niets verloren.
Het gebruik van biobrandstoffen moet verminderd worden, we moeten meer gebruik maken van openbaar vervoer, zoals treinen en minder met de auto gaan.
Andere maatregelen voor de vermindering van de uitstoot zijn meer personen per auto en meer gebruik van groenere auto’s.
Een andere manier voor de productie van de biobrandstoffen die meer moet worden toegepast is de derde generatie biobrandstoffen, in deze generatie worden de biobrandstoffen geproduceerd doormiddel van algen. De productie wordt in het water uitgevoerd, er gaat dus geen landbouwgrond en natuur verloren.


Sarai Zwinnen en Marlous de Vries


Top
   
PostPosted: Fri Jan 13, 2012 10:46 am 
Offline

Joined: Thu Jan 12, 2012 9:55 pm
Posts: 2
Sarai en marlous hebben een goede mening over dit bloedserieuze onderwerp. Hier moet niet zo grappig over gedaan worden.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 18 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC+02:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited